Росія перекрила постачання газу в Італію

Російське ПАТ “Газпром” призупинило постачання природного газу до Італії, що призвело до посилення енергетичної кризи в Європі.

Про це в суботу, 1 жовтня, інформує Bloomberg.

Найбільша нафтогазова компанія Італії Eni SpA заявила, що “Газпром” повідомив про неможливість підтвердити запитувані обсяги газу на сьогодні. Пояснення – нібито постачання газу через Австрію неможливе. Відповідно, постачання російського газу для Eni через точку входу в Тарвізіо 1 жовтня нульове.

Італійська компанія при цьому зазначила, що Австрія, схоже, отримує газ від “Газпрому”.

“Ми працюємо над тим, щоб перевірити з “Газпромом”, чи можливо відновити потоки до Італії”, – сказав представник Eni SpA.

Тепер європейські країни поспішають знайти альтернативи російському газу та захиститися від перебоїв у постачанні, оскільки влада РФ продовжує перекривати подачу енергоносіїв на континенті, аби чинити тиск на Європейський Союз через кілька раундів санкцій у відповідь на вторгнення в Україну.

Відключення італійського газу відбулося через кілька днів після того, як підводні вибухи – ймовірно, підлаштовані РФпошкодили три чи чотири підводні траси газогону Nord Stream, що з’єднує Росію з Європою.

Читайте також:
Біля місця витоків газопроводу Nord Stream перебували російські кораблі, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна