РФ могла підірвати газогони в Балтійському морі підводними дронами, – The Times

Пошкодження газопроводів “Північний потік” та “Північний потік-2” Балтійському морі могло бути здійснено Росією за допомогою підводних дронів.

Про це в середу, 28 вересня, інформує видання The Times.

Зазначається, зокрема, що, за словами джерела в оборонному відомстві Британії, російська диверсійна атака на газопроводи Nord Stream, імовірно, була “заздалегідь спланованою” і здійснювалася за допомогою вибухового пристрою, скинутого в море за кілька тижнів до його підриву.

Європейський Союз і НАТО описали масштабні вибухи в Балтійському морі як “навмисний акт” диверсії, а Польща та Україна звинуватили у пошкодженні газогонів Росію.

Після підриву газопроводів Nord Stream Норвегія, яка є найбільшим постачальником газу до країн ЄС, посилила заходи безпеки в своєму нафтогазовому секторі.

Нагадаємо, 27 вересня в газопроводах “Північний потік” і “Північний потік-2” сталися витоки газу. В ЄС заявили, що витоки на обох газогонах є результатом навмисних дій.

Читайте також:
Спецслужби ФРН допускають, що три труби “Північного потоку” залишаться непридатними назавжди, – Der Tagesspiegel

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна