Ударом по Херсону ЗСУ ліквідували полковника ФСБ – Путін дав йому звання героя РФ

Президент РФ Володимир Путін своїм указом надав звання Героя Російської Федерації одному з керівників окупаційної адміністрації полковнику ФСБ Олексію Катериничеву, якого ЗСУ знищили в Херсоні.

“За мужність та героїзм, виявлені при виконанні службового обов’язку, присвоїти звання Героя Російської Федерації полковнику Катериничеву Олексію Вікторовичу (посмертно)”, – йдеться в указі від 1 жовтня.

30 вересня стало відомо, що Катериничев ліквідований унаслідок ракетного удару по Херсону.

Окупанти називали його “перший заступник голови військово-цивільної адміністрації”.

Як повідомляв член Громадської палати Росії, журналіст Олександр Малькевич, Катериничев – бойовий офіцер, кавалер трьох орденів мужності. Він пропрацював у Херсоні півтора місяця, а знищений був унаслідок “удару направленою ракетою ЗСУ по центру Херсона”.

“Били конкретно по кімнаті, де він був і жив”, – підкреслив Малькевич.

Херсонський колаборант Кирило Стремоусов у коментарі урядовому агентству ТАСС зазначив, що Катериничев убитий “внаслідок точкового удару ЗСУ із реактивної системи залпового вогню HIMARS”: “Влучили в будинок, де він перебував, дві ракети”.

Відомо, що Олексій Катериничев у 1996−2021 роках служив у прикордонних військах РФ, потім у підрозділах ФСБ Росії. З 2021 року був першим заступником начальника т.зв. “центру проведення рятувальних операцій особливого ризику”. В окупаційну адміністрацію Херсонщини рашисти призначили його 18 серпня.

28 вересня українські війська завдали удару по скупченню російських військових, які перебували в гуртожитку коледжу в окупованому Херсоні.

Читайте також:
Ударом по херсонському готелю ЗСУ ліквідували екснардепа-“регіонала” Журавка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна