Ударом по херсонському готелю ЗСУ ліквідували екснардепа-“регіонала” Журавка

Внаслідок ракетного удару ЗСУ по окупантах у Херсоні вбиті двоє людей, серед них колишній депутат Верховної Ради V і VI скликань від Партії регіонів, російський колаборант Олексій Журавко.

Про це вранці в неділю, 25 вересня, повідомили офіційні російські медіа.

Ліквідація екснардепа-зрадника відбулося внаслідок влучання в один із херсонських готелів. Як пише місцевий сайт “Мост“, це Play hotel на розі вулиць Потьомкинської та Форштадської.

Раніше ця будівля належала депутатові Херсонської райради Михайлу Линецькому. У 2020 році він продав половину іншому бізнесмену.

За повідомленням російських пропагандистів, у готелі жила також знімальна група RT – вона нібито не постраждала.

Ліквідацію Олексія Журавка підтвердив інший колаборант Кирило Стремоусов.

Хто такий Олексій Журавко

Олексій Журавко – відомий на Херсонщині проросійський політичний і громадський діяч.

Він інвалід дитинства, не має ніг і однієї руки. Виховувався у Цюрупинському будинку-інтернаті (Олешки). Займався бізнесом, був повʼязаний із криміналом.

У 2006 і 2007 роках обирався до Верховної Ради України депутатом від Партії регіонів. У часи Януковича був урядовим уповноваженим з питань прав людей з інвалідністю.

Журавко мав певний вплив на політику на Херсонщині. Як пише сайт “Мост”, заснований Катериною Гандзюк, він мав тісні, навіть дружні стосунки із головою УСБУ в Херсонській області Вʼячеславом Савченком та начальником обласної міліції Валерієм Литвиним.

Він втік з України у 2015 році, побоюючись переслідувань. В Росії він став інструментом російської пропаганди. Вважається, що він на початку війни у 2014-2015 роках фінансував терористів так званої “ДНР”.

Від його імені вели телеграм-канал, профілі в соцмережах. Сам Журавко в цей час зловживав алкоголем. За час його відсутності на Херсонщині частину його бізнесу “віджали”.

У 2017 році “Мост” публікував фото Олексія Журавка та Володимира Сальдо у московському ресторані з актором Порєченковим.

Журавко повернувся до Херсона наприкінці квітня 2022 року, але, “зважаючи на його психологічний і фізичний стан, посад йому не дали”, пише “Мост”. Хоча дядька екснардепа Георгія Журавка зробили “гауляйтером” Олешківської громади.

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який наразі залишається в СІЗО за обвинуваченням у замовленні вбивства Катерини Гандзюк, був помічником нардепів Володимира Сальдо та Олексія Журавка.

Читайте також:
Адвокат Мангера, підозрюваного в убивстві Гандзюк, утік через Крим у Таїланд, – активісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна