ЄС непублічно закликає Київ відходити від “Єдиних новин”, – посол ФРН

Європейський Союз непублічно закликає Київ відходити від формату “єдиного телемарафону” на телебаченні й давати глядачам вибір.

Про це посол Німеччини Анка Фельдгузен сказала в інтерв’ю “Європейській правді”, опублікованому в середу, 28 вересня.

Дипломатку запитали, яка позиція Берліна щодо тих кроків, які в Україні критикують як антидемократичні, зокрема, відключення від ефірів трьох телеканалів – “Прямого”, “Еспресо” і “5-го”.

“Ми, можливо, не публічно, але весь час говоримо про ці речі з українським урядом. У нас є спільна мета: щоб Україна залишилася демократичною і під час війни”, – сказала Фельдгузен.

За її словами, у ЄС розуміють, що інформаційна війна є складовою сучасних війн, і партнери розуміють, чому Україна заборонила проросійські канали. Але оскільки під обмеження потрапили не лише вони, представники Євросоюзу вже неодноразово закликали Київ переходити до більш відкритого інфопростору.

На уточнення про те, чи йдеться про відхід від “єдиного марафону”, посол сказала, що це може бути одним з прикладів того, що варто зробити.

“Люди повинні мати альтернативні джерела інформації. Мені здається, що всі ваші політичні сили зараз – патріотичні. Усі хочуть, щоб Україна перемогла. Можливо, є різні погляди, але все-таки всі – патріоти. А людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися”, – зазначила Анка Фельдгузен.

Передісторія

Нагадаємо, вранці, 4 квітня представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ) без вказання законних підстав вимкнули мовлення телеканалів “Прямий”, “5-й” та “Еспресо” із так званого “пулу Порошенка” в цифровій мережі Т2. При цьому їх не включили також до національного телемарафону.
Пізніше в ОП це пояснили нібито “нарцисизмом” Петра Порошенка.

На початку серпня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що спільний телемарафон “Єдині новини” на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Російською Федерацією.

Читайте також:
“Узурпація для самопіару”: Рада дозволила телеканалу “Рада” не транслювати засідання парламенту

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.