СБУ в Києві затримали чиновницю ЦНАПу, яка в мережі закликала вбивати українців

Служба безпеки України затримала чиновницю Центру надання адміністративних послуг в Києві, яка в мережі створила акаунт, де під псевдонімом “Альона Донская” закликала знищувати українців.

Про це пресцентр відомства повідомив у вівторок, 27 вересня.

Серед іншого, вона закликала українців до захоплення державної влади і агітувала підтримати окупаційні угруповання РФ.

Також любителька “руського миру” виправдовувала злочини окупантів, у тому числі обстріли українських міст і вбивства мирних жителів. “Інформприводи” брала з пропагандистських ресурсів РФ.

На інтернет-сторінці агітаторки правоохоронці зафіксували 25 епізодів, які за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи створюють загрозу державній безпеці України.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ впіймала в Києві агентів РФ, які передавали ворогу координати столичних ТЕЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна