РФ закрила Ростовську область на в’їзд і виїзд, – ГШ

На території Російської Федерації тривають заходи часткової мобілізації, оголошеної російським військово-політичним керівництвом. Зокрема, Ростовська область закрита на в’їзд та виїзд.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу у понеділок, 26 вересня.

“Особам, що знаходяться не за місцем прописки, через родичів, наказано протягом трьох діб з’явитись. Особовому складу, що прибуває до збірних пунктів у Бєлгородській області, оголошують список, що необхідно придбати за власні кошти, зокрема, це теплий одяг”, – йдеться у повідомленні. 

Аналогічні заходи противник проводить на тимчасово окупованих територіях України. З 24 вересня цього року, у Севастополі, на базі автомобільного батальйону чорноморського флоту, розпочато підготовку відмобілізованих.

У місті Сватове Луганської області вручають повістки про мобілізацію особам, що досягли вісімнадцятирічного віку. Окремих громадян, водіїв вантажівок, одразу відправляють до військових частин.

Водночас, противник намагається реалізувати оголошений незаконний “референдум” на тимчасово зайнятих територіях України.

“У населених пунктах Запорізькій області, представники окупаційної влади, разом з озброєними російськими військовими, здійснюють поквартирні обходи, примушуючи місцевих мешканців до участі в так званому “референдумі”. До того ж, такі обходи мають на меті і виявлення чоловіків. Такі ж заходи ворог здійснює і в населених пунктах Луганської області”, – додали в ГШ. 

Читайте також:
Мобілізованих росіян без підготовки спрямовують на доукомплектування побитих підрозділів, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна