Мобілізованих росіян без підготовки спрямовують на доукомплектування побитих підрозділів, – ГШ

У зв’язку із частковою мобілізацією, оголошеною російським військово-політичним керівництвом, з 22 вересня військові комісаріати в РФ працюють у цілодобовому режимі. Особам, які намагаються ухилитися від мобілізації погрожують кримінальною відповідальністю.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ ввечері в неділю, 25 вересня.

Зазначається, що в місті Севастополь тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим чоловікам призовного віку вручено близько однієї тисячі повісток.

Представники окупаційних військ запевняють мобілізований особовий склад, що їхня служба буде проходити на тимчасово захопленій території Херсонської області до закінчення терміну так званої “спеціальної операції”, – інформують у ГШ.

При цьому командування російських окупаційних військ новоприбулих за мобілізацією військовослужбовців без підготовки направляє на доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, безпосередньо на лінію зіткнення.

“Це значно впливає на зниження рівня морально-психологічного стану військовослужбовців противника та якість виконання ними обов’язків”, – сказано у зведенні.

Перед тим ГШ інформував, що у зв’язку з мобілізацією російське командування на тимчасово захоплених територіях намагається обмежити права військовослужбовців ЗС РФ, які підписали короткострокові контракти.

“У підрозділах окупантів на Запорізькому напрямку оголошено, що термін контракту не має значення, а час перебування в зоні бойових дій відтепер залежить від рішення командування. Крім того, часткова мобілізація називається причиною затримки відпусток і грошових виплат, що вже призводить до значного погіршення морально-психологічного стану в підрозділах ворога”, – переказують у Генштабі ЗСУ.

Читайте також:
Аксьонов оголосив про завершення мобілізації в окупованому Криму: “план виконано”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна