У РФ після оголошення Путіним мобілізації на протестах затримали 1,3 тис. людей. ВІДЕО

У Російській Федерації понад 1300 людей були затримані після протестів, які пройшли по всій країні після оголошення президента Володимира Путіна про часткову мобілізацію.

Про це в четвер, 22 вересня, інформує “Радіо  Свобода” із посиланням на росЗМІ.

Демонстрації відбулися напередодні в 38 містах РФ.

“Більшість затримань відбулася в двох найбільших містах Росії: принаймні 530 зафіксовано в Москві та понад 470 у Санкт-Петербурзі. Інших затримали у великих містах, включаючи Челябінськ, Єкатеринбург, Красноярськ, Уфу, Краснодар та Іркутськ”,  – йдеться в повідомленні.

У Москві на протесті було багато жінок, які скандували “Життя нашим дітям!” і “Путіна – в окопи”. На відео, розміщених у соцмережах, видно, що в акції протесту в Москві взяли участь кілька сотень людей, вони стали в ланцюг, зчепивши руки. Поліція одного за одним витягувала протестувальників із ланцюга.

Влада попередила людей, що їм загрожує до 15 років позбавлення волі за участь у демонстраціях.

Нагадаємо, вранці 21 вересня президент РФ Володимир Путін у спеціальному зверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються того ж дня.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Читайте також:
Оголошена Путіним мобілізація зараз не вплине на хід війни, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна