США знищать Чорноморський флот чи російські бази в окупованому Криму в разі ядерного удару РФ, – генерал Годжес

Колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес попередив, що США можуть завдати нищівного удару по російських базах у Криму, якщо Кремль застосує ядерну зброю в Україні.

Про це в середу, 21 вересня, повідомило британське видання Daily Mail.

Годжес зазначив, що будь-яка відповідь США “може бути не ядерною”, але попередив: якщо президент РФ Володимир Путін застосує ядерну зброю в Україні, США можуть спробувати “знищити Чорноморський флот або російські бази в Криму”.

Годжес додав, що ймовірність того, що Путін віддасть наказ про завдання ядерного удару по Україні, дуже мала.

Але, за його словами, застосування будь-якої стратегічної зброї масової поразки зустрінеться зі швидкою і жорсткою реакцією з боку президента США Джо Байдена.

Контекст

Нещодавно генерал Годжес заявив, що, на його думку, Збройні сили України зможуть звільнити Кримський півострів від російських окупантів до середини 2023 року.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Путін оголосив мобілізацію в Росії та погрожував ядерним ударом у разі “загрози територіальної цілісності” його країни.
Байден застеріг Путіна від застосування хімічної або ядерної зброї в Україні, наголосивши, що це “змінить обличчя війни” й “матиме наслідки”.

Про ймовірність застосування Росією зброї масового ураження, зокрема тактичної ядерної, говорять від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас можливість застосування Кремлем саме ядерної зброї на Заході оцінюють як досить низьку, бо вона, мовляв, стала б самогубством для російського режиму.

Читайте також:
Папа Римський заявив, що думки “декого” про застосування ядерної зброї – божевілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна