ЗСУ можуть звільнити Крим до середини 2023 року, – Ходжес

Збройні сили України зможуть звільнити Кримський півострів від російських окупантів до середини 2023 року.

Так вважає екскомандувач сухопутних військ США в Європі, генерал Бен Ходжес. Свою думку він висловив у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

“Я очікую, що українські сили до кінця року відтіснять росіян на лінію 23 лютого і продовжать боротьбу протягом зими, щоб і надалі чинити тиск на росіян, не даючи їм змоги перегрупуватись, відновити свої сили. Я б очікував, що українські війська звільнять Крим до середини наступного року”, – сказав він.

Генерал зізнався, що вражений наполегливим і методичним підходом ЗСУ на Херсонщині.

Годжес впевнений, що вже найближчими тижнями українські сили звільнять правобережну частину Херсонської області.

“Український Генштаб здійснив майстерну роботу із забезпечення операційної безпеки. Я вражений їхнім наполегливим, методичним підходом до вимотування, виснаження російських військ у Херсонській області. Немає необхідності вплутуватися у великий бій, якщо росіян там можна ізолювати і знищити або захопити в полон”, – додав він.

Читайте також:
До кінця 2022 року ЗСУ мають зайти на територію Криму, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна