Папа Римський заявив, що думки “декого” про застосування ядерної зброї – божевілля

Папа Римський Франциск, виступаючи після заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї, заявив, що навіть думати про такий акт було б “божевіллям”.

Про це в середу, 21 вересня, інформує Reuters.

Папа обговорював свою поїздку до Казахстану під час аудієнції на площі Святого Петра і похвалив цю країну за відмову від ядерної зброї після здобуття нею незалежності у 1991 році.

“Це було мужньо. У той час коли в цій трагічній війні дехто думає про ядерну зброю, що є божевіллям, ця країна від початку сказала “ні” ядерній зброї”, – сказав Папа Франциск, не назвавши при цьому ні Росію, ні Путіна.

Франциск також розповів присутнім про розмову, яка відбулася в нього напередодні з кардиналом Конрадом Краєвським, керівником його благодійної організації, яка доставляє допомогу в Україну.

Нещодавно Краєвський потрапив під обстріл під час доставки гуманітарної допомоги на Запоріжжі. Кардинал також відвідав місце масових поховань в Ізюмі на Харківщині.

“Він (Краєвський, – “Н”) розповів мені про біль цих людей, дикі дії, жахіття, замучені тіла, які вони знаходять. Об’єднаймося з цими людьми, такими шляхетними та замученими”, – сказав він.

Читайте також:
У Ватикані заявили, що слова Папи Римського щодо війни в Україні не слід розцінювати як політичну позицію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна