У Ватикані заявили, що слова Папи Римського щодо війни в Україні не слід розцінювати як політичну позицію

Папа Римський Франциск засуджує війну, яку розпочала Росія проти України. Але його заяви з цього приводу не слід розцінювати як політичну позицію.

Про це в вівторок, 30 серпня, інформує пресслужба Святого Престолу.

Як зазначається у заяві, у контексті війни в Україні мали місце численні виступи Папи Франциска та його співробітників. Проте протягом останніх днів виникали “публічні дискусії щодо політичного значення, присвоюваного таким висловлюванням”.

У цьому зв’язку у пресслужбі Святого Престолу наголосили: “Слова Папи Римського щодо цього драматичного питання потрібно розуміти як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції.

Стосовно широкомасштабної війни в Україні, яку розпочала російська федерація, виступи Папи Франциска є чіткими й однозначними в засудженні її як морально несправедливої, неприйнятної, варварської, безумної, огидної та святотатської”.

Нагадаємо, нещодавно Папа Римський Франциск назвав “невинною жертвою війни” пропагандистку Дарію Дугіну – доньку головного ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна. Автомобіль, за кермом якого нібито була Дугіна, вибухнув у Підмосков’ї 20 серпня.

МЗС запросило Апостольського нунція в Україні і наголосило, що в Україні глибоко розчаровані словами понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву.

Читайте також:
МЗС зреагувало на наміри Папи Римського приїхати до Києва і Москви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна