“Не роби цього”: Байден попередив Путіна про “наслідки” у випадку застосування ядерної зброї проти України

Президент США Джо Байден застеріг президента РФ Володимира Путіна від застосування хімічної або ядерної зброї в Україні, наголосивши, що це “змінить обличчя війни” й “матиме наслідки”.

Про це він сказав в інтерв’ю CBS News.

Ведучий запитав у Байдена, що б він сказав Путіну, який після успіхів української армії на полі бою “почувається збентеженим і загнаним у глухий кут” і може розглядати можливість застосувати хімічну або тактичну ядерну зброю для зміни ситуації.

“Не роби цього. Не роби. Не роби. Ти зміниш обличчя війни так, як цього не відбувалося з часів Другої світової війни” – відповів Байден.

На запитання, якими будуть наслідки та реакція, якщо таке все ж відбудеться, президент США уникнув конкретної відповіді.

“Думаєте, я б вам сказав, якби знав? Звісно, я не збираюся вам цього казати. Це матиме наслідки. Вони (Росія) стануть ще більшими вигнанцями у світі, ніж будь-коли. І реакція залежатиме від масштабів того, що вони зроблять”, – зауважив американський лідер.

Про ймовірність застосування Росією зброї масового ураження, зокрема тактичної ядерної, говорять від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас можливість застосування Кремлем саме ядерної зброї на Заході оцінюють як досить низьку, бо вона, мовляв, стала б самогубством для російського режиму.

Читайте також:
Генерал США оцінив ризик використання РФ ядерної зброї

Путін може погрожувати ядерною зброєю для зупинки українського контрнаступу, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна