Українських миротворців виведено з місії ООН у ДР Конго

Контингент українських військовослужбовців, залучених до місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, офіційно виведено з країни.

Інформацію про це розміщено на офіційній сторінці місії, пише АрміяInform.

“На прохання уряду України українські війська офіційно виведені з миротворчої місії MONUSCO. Командувач силами генерал-лейтенант Маркос да Коста високо оцінив їхній 10-річний величезний внесок у справу служіння народу ДРК”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в березні 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, президент Володимир Зеленський своїм указом відкликав українських миротворців зі всього світу.

Фото: @MonuscoF

Указ стосувався відкликання національного контингенту і національного персоналу, які брали участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

“У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, з метою захисту суверенітету та територіальної цілісності держави… постановляю відкликати національний контингент і національний персонал, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, до України з метою їхньої участі в захисті суверенітету та територіальної цілісності держави”, – ішлося в указі.

Українська миротворча операція в Демократичній Республіці Конго почалася 2012 року.

Фото: @MonuscoF

Читайте також:
Українські миротворці знищили військову базу бойовиків у ДР Конго. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна