Зеленський підписав указ про відкликання в Україну всіх миротворців

доповнено

Президент Володимир Зеленський підписав указ про відкликання українських контингентів, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру.

Про це ввечері 7 березня повідомив у фейсбуці заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга.

“Президент України В.Зеленський прийняв рішення відкликати українських миротворців – високопрофесійних військових – з усіх місій у світі. Разом з обладнанням. Для посилення вже зараз нашої армії у відсічі російській агресії”, – зазначив Сибіга.

“У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, з метою захисту суверенітету та територіальної цілісності держави… постановляю відкликати національний контингент і національний персонал, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, до України з метою їхньої участі в захисті суверенітету та територіальної цілісності держави”, – йдеться в указі, фото якого долучив Сибіга.

Указ президента №114/2022 оприлюднено на сайті глави держави до ранку 8 березня.

Як відомо, наразі миротворчі контингенти України виконують завдання в ДР Конго (у складі 18-го окремого вертолітного загону ЗСУ), а також – по кілька осіб – у Косові, Боснії, Молдові, с.

Читайте також:
Зеленський закликав ЄС підтримати миротворчу операцію ООН в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна