Рада може створити ТСК з розслідування можливих порушень використання гуманітарної допомоги

На найближчому пленарному засіданні Верховної Ради може бути створена тимчасова слідча комісія щодо розслідування можливих порушень використання гуманітарної допомоги під час війни.

Про це написав народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Він повідомив, що відповідний проєкт постанови вже зареєстрований (№8031) і розглянутий профільним комітетом.

Головою ТСК пропонується призначити члена фракції “Слуга народу” Сергія Козиря.

Загалом до складу комісії, згідно з проєктом постанови, мають увійти восьмеро представників “СН” та по одному представнику від депутатських груп “Довіра”, “ПЗЖМ” і “Відновлення України” (представників фракцій “Європейська солідарність”, ВО “Батьківщина”, “Голос” та “За майбутнє” до складу ТСК не пропонують).

“Заявлена мета [ТСК]: здійснення парламентського контролю та розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави.

Чесно кажучи, цим мають займатися правоохоронці, а не депутати”, – зауважив Железняк.

Читайте також:
Зеленський став на бік поліції у справі про волонтерські авто для ЗСУ

“Влада зачищає суспільство від незручних активістів”: відомі люди долучаються до звернення проти переслідування волонтерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна