“Це міг бути кожен із нас”: українці поширюють у соцмережах фото руки з браслетом з Ізюма

У соцмережах набуває поширення флешмоб “Це міг бути кожен із нас. Просто тому, що ми українці”.

Користувачі фейсбука, твіттера та інших соцмереж пишуть ці слова, поширюючи моторошне фото: висушена рука ексгумованого трупа, а на ній – синьо-жовтий браслет. Багато хто з дописувачів розміщує поруч світлину власної руки з українською символікою.

Дописи позначені хештегом #IzyumMassacre – Ізюмська різанина.

Таким чином українці доносять до світу страшну правду про новий воєнний злочин росіян – масове вбивство цивільного населення та полонених військових ЗСУ в місті Ізюм на Харківщині. Як стало відомо після деокупації Ізюма, загарбники влаштували в лісопосадці новий цвинтар, поховавши на ньому в 450 могилах близько 500 осіб, убитих у місті. Це люди, знищені внаслідок обстрілів та бомбардувань, жертви розстрілів, тортур та інших розправ.

Труп із браслетом

Браслет у вигляді синьо-жовтої стрічки виявили на руці одного з убитих – українського військовослужбовця, який був ексгумований криміналістами 16 вересня.

“Це міг бути я. Це міг бути кожен із нас. Тому що ми українці”, – нагадують користувачі соцмереж у постах іноземними мовами.

Крім українців, до флешмобу приєднуються й іноземці, поширюють той самий меседж.

Дехто з користувачів ставить поруч відоме фото з рукою жінки, вбитої у березні на вулиці Бучі під Києвом.

Таким чином українці нагадують про геноцид, який чинить російська армія від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

“Уявіть собі — росіянин, який це зробив, може отримати візу і відпочивати біля ваших дітей на пляжі!” – пише у твіттері Kseniia, публікуючи фото того самого мерця із синьо-жовтим браслетом.

Читайте також:
В Ізюмі виявили велику братську могилу українських воїнів та близько 500 поховань цивільних. ФОТОРЕПОРТАЖ

Ексгумація в Ізюмі: більшість тіл – з ознаками насильницької смерті і тортур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна