У Києві зростає захворюваність на COVID-19

За останній місяць у Києві в декілька разів зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію, зокрема більше людей госпіталізують.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург у четвер, 15 вересня.

За її словами, місяць тому за тиждень із 8 до 14 серпня фіксували 316 випадків COVID-19 у Києві. А за минулий тиждень у вересні фіксують уже 2 278 випадків.

Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності виріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким”, — сказала Гінзбург.

Також збільшується кількість тяжких випадків, коли необхідна госпіталізація. За словами директорки департаменту, наразі в лікарнях столиці дорослих із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей — учетверо.

Лікарі зауважують зміни в основних симптомах захворювання. Наразі при легкій формі можуть проявлятися розлади кишково-шлункового тракту, а при складній — проблеми з серцево-судинною чи судинно-мозковою системами, навіть можливі інсульт або інфаркт, кажу Гінзбург

“Усе це можливо на тлі нормальної температури тіла. Через таку підступність COVID-19 дуже важливо прислухатися до свого організму, залишатися вдома та негайно звертатися до лікаря при найменших проявах нездоров’я”, — додала вона.

Читайте також:
МОЗ України дозволить друге бустерне щеплення від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна