МОЗ України дозволить друге бустерне щеплення від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я планує розширити можливість проведення другого бустерного щеплення від коронавірусу для всіх охочих.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю “Укрінформу” 4 вересня.

“Найближчим часом, скоріш за все, буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх. Ми будемо рекомендувати та давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня. Йдеться про те, що коли людина буде звертатися до пункту щеплення, то їй не відмовлять у вакцинації”, – сказав Кузін.

Таким чином, МОЗ України дозволить четверте щеплення проти COVID-19 (повний курс – два щеплення, бустерна доза, другий бустер).

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я України дозволило вводити другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 людям віком понад 60 років, а також повнолітнім, які мають хронічні хвороби.

За словами головного санлікаря, наразі в Україні спостерігається циркуляція коронавірусу штаму омікрон, але невідомо, як буде мутувати вірус.

Кузін нагадав, що оптимальним терміном введення бустеру є від 6 до 9 місяців після базового курсу.

Також вакцинацію варто пройти і для того, щоб не мати проблем з визнанням ковід-сертифікатів за кордоном.

“У Європі, до прикладу, трохи інші механізми їх формування. Людина, яка пропустила бустер, вважається невакцинованою. Зараз деякі країни починають поступово повертати ковід-сертифікати. Якщо раніше вони їх скасували, то зараз ми бачимо, що хтось від 1 жовтня, хтось від 1 листопада починає їх поступово поновлювати”, – сказав Кузін.

Читайте також:
РНБО спрогнозувала нову хвилю коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна