Ексголову “Укрексімбанку” Мецгера оштрафували у справі про напад на журналістів

Голосіївський райсуд Києва 14 вересня оголосив вирок у справі про напад на знімальну групу “Схем” колишньому голові правління “Укрексімбанку” Євгену Мецгеру, ексдиректору департаменту банківської безпеки установи Ігорю Тельбізову та начальнику управління внутрішньої безпеки банку Олегу Осіпову. Усім призначили штраф.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Мецгера визнали винним у перешкоджанні роботі журналіста та призначили покарання — штраф у 3400 грн без позбавлення права обіймати певні посади.

Тельбізова та Осіпова визнали винними за статтями про перешкодження роботі журналіста та побої й мордування. Обидвом призначили штраф по 1700 грн кожному.

Про штраф без позбавлення права обіймати посади суд просили державні обвинувачі (прокурори). Адвокат журналістів Анатолій Попов, коментуючи рішення, зазначив, що суд “фактично виніс вирок у межах того, що просила прокуратура”.

Мецгер зауважив, що після спілкування з адвокатами та прочитання рішення буде вирішувати, чи подавати апеляцію. Також він не виключив, що в майбутньому може обіймати державні посади.

“Якщо буде така нагода, буде в мене таке бажання, я буду потрібен державі — так, буду. Якщо не потрібен, то не буду. Але я вважаю, що в мене достатньо навичок, які можуть бути потрібні державі ще”, — сказав ексголова правління державного банку.

Читайте також:
“Выруби его”. Журналісти “Схем” відновили та оприлюднили відеозапис нападу в “Укрексімбанку”

Нагадаємо, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань “Схеми” (“Радіо Свобода”) було скоєно напад під час інтерв’ю з головою правління “Укрексімбанку” Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось.
Керівниця “Схем” Наталія Седлецька одразу повідомила, що співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв’ю та самого нападу було видалено. Згодом його вдалося відновити.
“Укрексімбанк” тоді відкинув звинувачення в порушенні законодавства й звинуватив журналістів у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею.

Наглядова рада “Укрексімбанку” 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов’язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

Читайте також:
Наглядова рада “Укрексімбанку” звільнила Мецгера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна