РФ вербує найманців у країнах Центральної Азії і хоче викупити там боєприпаси до радянської артилерії, – ГУР

Російська Федерація намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії.

Про це в вівторок, 13 вересня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“Росіян насамперед цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки”, – йдеться в повідомленні.

Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва РФ звернулась до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ “Ураган”.

Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ “Піон” та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

“Відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт із ЗС РФ та взяти участь у війні проти України. Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій Республіці”, – додає пресслужба ГУР МОУ.

Зазначається, що в чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти із російською армією або однією з приватних військових компаній.

“Аналогічні вербувальні повідомлення розповсюджуються по всьому Киргизстану в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС”, – інформує українська розвідка.

Читайте також:
Російські офіцери й контрактники збираються скласти зброю, – ПЕРЕХОПЛЕННЯ ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна