У бою на Донеччині загинув воїн ЗСУ, артист балету Нацопери Олександр Шаповал

У бою на Донеччині загинув Олександр Шаповал – військовослужбовець ЗСУ, заслужений артист України, соліст балету Національної опери.

Про це в понеділок, 12 вересня, повідомила працівниця Нацопери Лариса Тарасенко.

Олександр Шаповал пішов на службу у Збройні сили як доброволець після повномасштабного вторгнення російських військ. Був гранатометником.

Загинув у бою під Майорськом.

Олександр Миколайович Шаповал закінчив Київське державне хореографічне училище. Був солістом балету Національної опери України імені Т. Г. Шевченка, педагогом дуетного танцю KSBC. Грав у спектаклях “Кармен-сюїта”, “Юлій Цезар” та інших.

Звання заслуженого артиста України отримав 30 листопада 2013 року.

В артиста залишилося двоє дітей та дружина.

Олександр Шаповал у ролі Паганіні

“Він був видатним артистом, кожна наша партія була наповнена таким життям. Тому що він один з небагатьох, хто жив сценою. А тепер його танець став вічним. Боляче. Важко. Вічна і світла пам’ять, Саша. Назавжди у серці, пам’яті, душі”, – написала в інстаграмі артистка балету Катерина Кухар і опублікувала спільні фото з артистом на сцені.

Читайте також:
На Харківщині в бою загинув воїн 80 одшбр Василь Мармус – син відомого українського дисидента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна