На Харківщині в бою загинув воїн 80 одшбр Василь Мармус – син відомого українського дисидента

Під час визволення Харківщини від російських окупантів загинув боєць 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Василь Мармус.

Про це в понеділок, 12 вересня, повідомила пресслужба Чортківської міської ради.

Коли почалась війна, Василь Мармус пішов на фронт добровольцем.

“Василь змалку навчився любити Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної “Росохацької групи”, яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років…”, – йдеться у повідомленні.

“Всі, хто знав Василя, в унісон твердять, що позитивнішої та кращої людини за нього – не знають. Він завжди з азартом брався за нові справи та все доводив до кінця. Коли почалась війна, не зміг залишатись осторонь та пішов служити добровольцем”, – додали в пресслужбі міськради.

У полеглого воїна залишились мама, батько, дружина та донечка.

Читайте також:
У боях за Балаклію загинув оператор телеканалу “Прямий”, воїн Олексій Юрченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна