У боях за Балаклію загинув оператор телеканалу “Прямий”, воїн Олексій Юрченко

У боях за звільнення Балаклії від російських окупантів загинув оператор телеканалу “Прямий”, військовослужбовець Олексій Юрченко.

Про це стало відомо від його дружини Тетяни, повідомляє “Прямий”.

“Олексій став до лав Збройних сил України та загинув на Харківщині 8 вересня під час звільнення Балаклії“, – інформують колеги.

Юрченко воював у 2015-2016 роках, пройшов бої за Мар’їнку і Піски. Отримав офіцерські погони в серпні 2022-го. Командував взводом гранатометників.

“Він дуже любив операторську роботу і мав купу планів. Брав участь у зйомці проекту “Точка Нуль” про АТО. Такий собі серіал, який знімався силами самих “атовців”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомив п’ятий президент України Петро Порошенко, Олексій Юрченко в перший же день повномасштабного вторгнення, 24 лютого, прийшов в офіс “Європейської солідарності” на вулиці Лаврській, де відбувалося формування 206-го батальйону тероборони Києва. Він одразу записався в батальйон, а після звільнення Київщини разом із побратимами поїхав звільняти Харківщину.

У воїна залишилася донька Даринка, якій зараз 13 років. У 2015 році, коли вона йшла в перший клас, Олексій зумів ненадовго приїхати з передової, щоб повести її на “перший дзвоник”…

Читайте також:
“Я готовий іти на війну, щоб донька не жила в совку”: у боях на Харківщині загинув журналіст Максим Мединський

У боях за незалежність України загинув відомий журналіст Олександр Махов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна