Гайдай заявив про звільнення кількох населених пунктів Луганщини

Збройні сили України звільнили від російських окупантів кілька населених пунктів на Луганщині. Наразі там триває зачистка.

Про це повідомив у понеділок, 12 вересня, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Після остаточної деокупації Лиману естафету переймаємо ми”, – написав він.

“Місцевим мешканцям. Деокупація близько. Чуєте наближення бойових дій – знаходьтеся в укриттях! Ми не можемо називати населені пункти, але місцеві мене зрозуміють. Кожен сантиметр луганської землі відвойовується. ЗСУ заходять не «парадом». Допомагаємо та підтримуємо до Перемоги!” – додав голова ОВА.

Він також звернувся до окупантів та колаборантів, які похапцем покидають Луганщину.

“Повторюється історія 24–25 лютого, тільки навпаки. Тепер росіяни та колаборанти відчувають те, що відчували ми. Але є одна суттєва відмінність – ми їхали з дому, а вони – із «заробітків», які є пограбуваннями, в чергах на виїзд – автівки з пралками та іншими речами сучасного життя, яких не має «у вєлікой держави»… Залишитесь і будете сподіватися, що не згадаємо; чи поїдете і будете переховуватися – ми знайдемо кожного, де б ви не були. 2014-й не повториться!” – зазначив Гайдай.

Він розповів, що в тих населених пунктах, де залишилися російські військові, бійці деморалізовані, готуються до поразки, пиячать і хочуть тікати. Вони також не наважуються зняти українські прапори, які підняли партизани.

Сьогодні голова ОВА провів нараду з усіма головами громад Луганщини, аби вони були готовими оперативно повертатися до населених пунктів після команди військових.

“Ми вже готуємося до відновлення процесу життєдіяльності громад. Чекаємо відмашку”, – зазначив Гайдай.

Читайте також:
ЗСУ ударами по Кремінній знищили до 400 окупантів, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна