Аеропорт “Львів” міг би відкритися під гарантії безпеки від ООН, – Мінінфраструктури

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що відновлення роботи аеропортів в Україні можна було б почати зі “Львова”, а безпеку могли б гарантувати зокрема міжнародні структури.

Про це він повідомив у Києві на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає “Інтерфакс-Україна“.

Як заявив міністр, технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів, проте практично це буде можливим лише за гарантованої безпеки.

Кубраков зазначив, що основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.

Першим аеропортом, який розглядає Міністерство інфраструктури для відновлення роботи, є аеропорт “Львів”.

За словами міністра, технічно відкриття аеропорту у Львові може реалізуватись як “зернова ініціатива”, де Україна отримає гарантії безпеки, від міжнародних партнерів та ООН.

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення РФ небо над Україною закрите для польотів цивільних повітряних суден.
При цьому, мірою стабілізації безпекової ситуації, точаться розмови про можливість поновлення польотів у західні області.
Зокрема Закарпатська облрада підтримала рішення докапіталізувати аеродром Ужгорода, злітно-посадкова смуга якого розташована за 100 м від кордону зі Словаччиною, до 26 млн грн задля відновлення його роботи до закінчення війни.

Читайте також:
Україна і Словаччина підписали угоду, що дозволить відновити роботу аеропорту “Ужгород”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна