Від обстрілу росіян по ТЕЦ на Харківщині є жертви, ДСНС гасить пожежу

Щонайменше одна людина загинула внаслідок ракетного обстрілу росіянами теплоелектроцентралі біля Харкова.

Про це “Суспільному” ввечері 11 вересня повідомив заступник начальника управління ДСНС Харківщини Анатолій Торяник.

“За інформацією персоналу, в приміщенні, по якому влучила ракета, перебували двоє чергових. Одного відшукали мертвим. Іншого продовжуємо шукати”, — сказав Торяник.

Офіційні джерела не називають цей об’єкт інфраструктури, але відомо, що йдеться про Харківську ТЕЦ-5 у Харківському районі. Внаслідок її ураження значна частина Харківщини та прилеглих областей опинилися без електропостачання.

На об’єкті гасять пожежу. Відео з місця події опубліковано в фейсбуці Володимира Зеленського разом із його коментарем.

На відео й фото видно електроопори, ймовірно, трансформатори, роботу рятувальників та вогонь.

В ДСНС України заявили, що “ситуація контрольована, попри усі намагання ворога вплинути на ситуацію на фронті, шляхом ударів по об’єктам критичної інфраструктури”.

“Так, окремі регіони сходу сьогодні піддалися масованим обстрілам з боку окупантів. В результаті чого відбулося відключення об’єктів енергопостачання та знеструмлено ряд населених пунктів.
До місця подій направлено рятувальників ДСНС з метою ліквідації наслідків аварій, спричинених цією ворожою атакою, а також залучено фахівців військово-цивільних адміністрацій, комунальні та аварійні служби”, – повідомили в ДержНС о пів на 11-ту вечора.

пожежа на Харківській ТЕЦ-5 - ДСНС_3 пожежа на Харківській ТЕЦ-5 - ДСНС_2 пожежа на Харківській ТЕЦ-5 - ДСНС_1
<
>

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також зазначив, що на іншому об‘єкті, в Чугуївському районі, медики екстреної допомоги госпіталізували 35-річного чоловіка. Працівник отримав вибухову травму.

“Енергетики працюють над відновленням роботи систем критичної інфраструктури, щоб якнайшвидше з’явилася електроенергія в лікарнях та інших життєвоважливих об’єктах. Громади, які зараз без світла, будуть заживлені найближчим часом.
Поки що без світла низка областей: Харківська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська та частково Донецька”, – розповів голова ОВА.

О пів на 11-ту він додав, що енергетики поступово відновлюють електропостачання в населених пунктах області – Зміїв, Лозова вже з електрикою.

Нагадаємо, раніше цього дня під натиском ЗСУ російські війська втекли з півночі Харківської області.

Читайте також:
Вечірня повітряна тривога: ППО ЗСУ збила 9 російських ракет з 11

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна