Породілля із Маріуполя Маріанна Вишемірська, фото якої облетіло увесь світ, тепер знущається над “азовцями” і співпрацює з окупантами

Мешканка Маріуполя, блогерка Маріанна Вишемірська (Підгурська), яка в березні вагітною постраждала під час бомбардування росіянами пологового будинку в місті, зараз публікує у своїх соцмережах проросійські дописи та бере участь у пропагандистських кампаніях окупантів.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, інформує “Главком”.

Наприкінці серпня Вишемірська оприлюднила на своєму телеграмі низку записів розмов із полоненими українськими військовослужбовцями полку “Азов” – оборонцями Маріуполя, що перебували на заводі “Азовсталь”, звідки і потрапили у російський полон.

На відео видно, що воїни виснажені та зморені голодом.

Вишемірська же хвалить донецьких лікарів, які надали допомогу пораненим українським військовим та заявляє, що вони “змінили свою думку до того, що відбувається”.

Також у пропагандистському відео жінка все намагається нав’язати українцям думку, що у кривавій війні винен не диктатор Володимир Путін і росіяни, а українська влада, яка відмовляється підкорюватися загарбникам.

Читайте також:
У Маріуполі російський депутат прийшов до школярів із пістолетом

1 вересня Вишемірська запостила низку дописів про початок навчального року в тимчасово окупованому Маріуполі. Жінка відвідала одну зі шкіл міста та роздавала дітям повітряні кульки у кольорах прапора РФ.

Вона оприлюднила у своєму телеграмі допис про початок навчального року, яке вона проілюструвала своїм фото з двома дівчатками-першокласницями. Вишемірська відзначила, що дівчата нібито “вихвалялися подарунками, подарованими школою на День знань” і “мали дуже щасливий вигляд”.

“І я ставала щасливішою разом із ними, дивлячись на мирний Маріуполь, де діти йдуть до школи, гуляють вулицею, займаються спортом, а не сидять у підвалах. Дуже шкода, що так поки що далеко не скрізь. На жаль, у Донецьку діти так і не пішли до школи 1 вересня через небезпеку обстрілу. Тому моє найголовніше побажання зараз – це мирне небо для кожної дитини. Ну і звісно ще раз вітаю всіх із Днем знань”, – зазначила Вишемірська в дописі, не згадавши, що значна частина школярів на підконтрольній Україні території також не змогли повернутися за парти через загрозу атак з боку Росії.

Вишемірська також розповіла про свою співпрацю з відомою проросійською журналісткою Оленою Березовською. Свого часу вона входила до журналістського пулу президента України Віктора Януковича, її відносини з експрезидентом ЗМІ описували як близькі.

З червня 2014 по травень 2016 Березовська працювала головною редакторкою російського видання “Украина.ру”, відкритого російським державним інформаційним агентством Russia Today. Вона є авторкою низки антиукраїнських пропагандистських фільмів.

У вересні 2015 року Березовська потрапила до списку санкцій України. У травні 2017-го постановою РНБО їй було заборонено в’їзд на Україну та накладено арешт на її майно.

Наприкінці липня Маріанна Вишемірська оприлюднила в інстаграмі допис про “загиблих дітей Донбасу”, повторюючи штампи російської пропаганди та ігноруючи той факт, що внаслідок російських обстрілів гинуть діти по всій Україні.

Скріншот із інстаграму

Передісторія

У березні 2022 року фотографії вагітної Маріанни Вишемірської, яка отримала поранення від російського ракетного удару по пологовому будинку Маріуполя, облетіли весь світ. Проте російські пропагандистські ЗМІ одностайно заявляли, що ці кадри є постановкою за участю моделі. Згодом жінка почала давати інтерв’ю ворожим пропагандистам, у яких виправдовувала атаку на пологовий будинок у Маріуполі тим, що у сусідньому корпусі лікарні, нібито, перебувати українські військові.

Фото: Мстислав Чернов

Читайте також:
Окупанти заливають бетоном тіла загиблих у драмтеатрі Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна