Російські ракети вдарили по залізничній станції на Дніпровщині – щонайменше 15 загиблих, пів сотні поранених

Російська армія завдала ракетного удару по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області. Щонайменше 15 людей загинули, близько 50 – поранені.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 24 серпня у виступі на засіданні Ради Безпеки ООН, текст якого опублікував заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга.

“Щойно – йдучи робити це звернення – я отримав інформацію про те, що російським ракетним ударом по Дніпропетровській області, по залізничній станції, прямо по вагонах на станції Чаплине, чотири пасажирські вагони горять… Станом на зараз убиті щонайменше 15 людей, близько 50 поранені”, – сказав глава Української держави.

За його словами, на місці події працюють рятувальники.

“На жаль, кількість загиблих може ще збільшитись”, – додав Зеленський.

Раніше стало відомо, що російські війська обстріляли Синельниківський район на Дніпропетровщині. Ракета влучила в приватний будинок, загинула 11-річна дитина.

У День Незалежності України, 24 серпня, Радбез ООН провів слухання під назвою “Підтримання миру й безпеки України”. Делегація Росії намагалася перешкодити участі президента Володимира Зеленського онлайн у цьому засіданні. Однак 13 із 15 делегацій країн-членів РБ, включно з Індією, проголосували “за” участь президента України.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 182 – 24.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна