Польща планує вкласти в модернізацію армії понад 520 млрд злотих

В уряді Польщі планують значно посилити спроможності збройних сил та до 2035 року інвестувати в модернізацію армії 524 млрд злотих (майже 110 млрд євро).

Про це заявив віцепрем’єр та міністр оборони Маріуш Блащак, передає РАР.

Він наголосив, що безпека Польщі залежить від потужності власної армії і альянсів, членом яких вона є.

За його словами, йдеться про рекордну для історії Польщі суму 524 млрд злотих – на модернізацію зброї і військового обладнання в рамках плану модернізації до 2035 року.

“Наслідки багатьох років нехтування (питаннями оборони, – “Н”), включно з розформуванням підрозділів, потрібно подолати… Я хочу, щоб це лунало гучно: збільшення витрат на безпеку Польщі й Поляків – це зараз найважливіше. Ми маємо ще більше прискорити модернізацію армії, тому що це єдина правильна реакція на варварський напад РФ на Україну… Ці велетенські витрати мають забезпечити, що ніхто не наважиться нападати на нас”, – наголосив він.

Маріуш Блащак підкреслив, що Польща, хоча і є членом НАТО, має бути спроможна стримати потенційного агресора самостійно.

Читайте також:
Алею сміливості біля Верховної Ради почали закладати з Дуди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна