На Півдні ЗСУ знищили російську РЛС “Зоопарк”

На Південному напрямку Збройні сили України знищили російський радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби “Зоопарк-1М”.

Про це йдеться в нічному зведенні ОК “Південь” 20 серпня.

“Продовжуючи виконання вогневих завдань, ракетно-артилерійськими підрозділами спричинено втрати ворога у кількості: 17 рашистів, радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби “Зоопарк-1″, 4 одиниці автомобільної та броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що нашою авіацією було завдано 11 ударів по ворожих позиціях в районах Олександрівки, Благодатного, Великопілля, Новопетрівки, Костромки, Білогірки, Брускінського.

Нагадаємо, в березні ЗСУ затрофеїли контрбатарейну РЛС “Зоопарк-1М” росія, а у травні – знищили.

Довідка

1Л260 “Зоопарк-1М” – модернізований варіант комплексу “Зоопарк-1”, який був прийнятий на озброєння ЗС Росії у 2013 році.
Цей комплекс призначений для розвідки по пострілу (пуску) вогневих позицій стріляючих мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, стартових позицій тактичних ракет і забезпечує стрільбу (пуски) своїх аналогічних виробів.
Комплекс виконує розрахунок траєкторій ракет і снарядів, здатний коректувати вогонь своїх артилерійських засобів, стежити за повітряним простором і здійснювати контроль за БПЛА.
Максимальна дальність виявлення артилерійських засобів ураження (з ймовірністю 0,8 за першим пострілом чи пуском): міномети – 23 км, польова артилерія – 27 км, РСЗВ – до 45 км, тактичні ракети – до 65 км.

Читайте також:
Плюс 200 “двохсотих”: Генштаб назвав втрати ворога за добу

Російські нехлюї “демілітаризували” свій комплекс РЛС “Зоопарк-1М” ще на Воронежчині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна