Російські нехлюї “демілітаризували” свій комплекс РЛС “Зоопарк-1М” ще на Воронежчині. ФОТО

Росіяни через власне нехлюйство “демілітаризували” коштовну радіолокаційну станцію комплексу контрбатарейної боротьби “Зоопарк-1М”.

Як передає “Новинарня“, 29 квітня в мережі поширюють фото, що показують, як комплекс РЛС не вписався за габаритом висоти у проїзд під шляхопроводом та зазнав значних пошкоджень.

Як вказує розслідувач OSINTtechnical, ДТП сталася у Воронезькій області РФ.

І це ще не все.

Щоб таки проїхати під мостом, водій військового трала знайшов “оптимальне” рішення: спустити у ваговоза шини!

Нагадаємо, в березні радіолокаційну станцію розвідки позицій ракет та артилерії 1Л261, що входить до складу контрбатарейного розвідувального комплексу “Зоопарк-1М”, Збройні сили України затрофеїли під час бойових дій.

Довідка

1Л260 “Зоопарк-1М” – модернізований варіант комплексу “Зоопарк-1”, який був прийнятий на озброєння ЗС Росії у 2013 році.
Цей комплекс призначений для розвідки по пострілу (пуску) вогневих позицій стріляючих мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, стартових позицій тактичних ракет і забезпечує стрільбу (пуски) своїх аналогічних виробів.
Комплекс виконує розрахунок траєкторій ракет і снарядів, здатний коректувати вогонь своїх артилерійських засобів, стежити за повітряним простором і здійснювати контроль за БПЛА.
Максимальна дальність виявлення артилерійських засобів ураження (з ймовірністю 0,8 за першим пострілом чи пуском): міномети – 23 км, польова артилерія – 27 км, РСЗВ – до 45 км, тактичні ракети – до 65 км.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 65 – 29.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна