У Маріуполі росіяни почали різати на металобрухт комбінат Ілліча

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники почали різати металоконструкції на металургійному комбінаті ім. Ілліча (ММК ім. Ілліча) на металобрухт.

Про це повідомив у четвер, 19 серпня, радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“Маріуполь. Окупанти почали вирізати ММК їм. Ілліча на металобрухт. Сьогодні над комбінатом піднявся дим. Це (викликано) початком розпилу великогабаритного металобрухту, частково зі скрапом (металобрухт разом зі шлаком). Фактично, на очищеній та розмінованій території почали вирізати завод на металобрухт», – написав Андрющенко.

За його словами, загарбники при тому продовжують годувати маріупольців брехливою надією на відновлення заводу.

“Це і є відновлення від росіян. Був металопрокат – став металобрухт. Який досі не під санкціями. Цікаво, що початок розпилу заводу проходить під контролем Пушиліна (ватажок «днр» – ред.), який третій день строчить в Маріуполі з кураторами з росіі. Співпадіння? Не думаю”, – констатував радник міського голови.

Читайте також:
Росіяни можуть вдарити ракетами по філармонії Маріуполя в день судилища над захисниками “Азовсталі”, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна