Ідентифікували по черепу: в РФ визнали загиблим алтайського “афганця”, який зник під час “гуманітарної місії в ДНР”

У так званій “ДНР” виявили тіло заступника Громадської палати Алтайського краю РФ Євгена Новікова, який приїздив на окуповану Росією територію Донеччини з “гуманітарною місією” й зник 10 липня після обстрілів російських складів із боєприпасами.

Ідентифікувати загиблого “общєствєнніка” вдалося тільки по черепу, пишуть російські ЗМІ.

Як повідомляє “Алтапресс” із посиланням на обізнані джерела, найближчим часом рештки Новікова доставлять у Барнаул.

Раніше його родичі публікували у соцмережах таке повідомлення: “У волонтерському центрі в Шахтарському районі Донецької народної республіки після ракетного обстрілу 10 липня 2022 року безвісти зник волонтер [фонду] “Наслєдіє” Новіков Євген Олександрович. На грудях – татуювання ведмедя”.

При цьому в самій Громадській палаті Алтайського краю заявляли, що вважати Новікова зниклим безвісти рано, оскільки повідомлення, надіслані йому в месенджері, “позначені як прочитані, хоча на них і не отримано відповіді”.

Як зазначає “Тайга.Инфо“, 52-річний Новіков, окрім іншого, очолював виконком алтайського осередку “Російської спілки ветеранів Афганістану”. Після участі у війні в Афганістані він працював в оперативно-пошуковому відділі карного розшуку УВС Алтайського краю і, як зазначають пропагандисти РФ, “брав участь у контртерористичній операції на Північному Кавказі”.

Читайте також:
На Донеччині вороги скоригували вогонь HIMARS по російських складах боєприпасів, а потім поспівчували через загибель “волонтерів” із РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна