Депутатка зі “Слуги” Безугла накатала на волонтерів звернення до СБУ. Її просять поставити на місце

У фейсбуці поширюється конфлікт між народною депутаткою від “Слуги народу” Мар’яною Безуглою та групою армійських волонтерів, військовослужбовців, громадських активістів і блогерів. Розкритикувавши їхню діяльність та позицію, Безугла у своєму стилі звернулася до Служби безпеки.

Про це йдеться в її дописі в cуботу, 13 серпня.

Мар’яна Безугла поширила скріншоти, які вказують на таких осіб, як народна депутатка Яна Зінкевич (“ЄС”), волонтери і військовослужбовці Дана Ярова, Мирослав Гай, Михайло Макарук, Борислав Береза.

“…Надсилаю в СБУ звернення щодо дослідження цього питання (і “мережі”) як такого, що несе загрозу національній безпеці. Подібні явища — ідеальний плацдарм для роботи РФ з внутрішньої дестабілізації країни. Як заступник голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не можу стояти осторонь”, – прокоментувала депутатка з монобільшості.

Перед цим вона присвятила кілька постів та коментарів “фейковим” волонтерам, зокрема тим, які симпатизують експрезидентові Порошенку. Зокрема звинуватила відому армійську волонтерку Богдану Ярову в тому, що вона носить брендову футболку, яка може коштувати здогадно 80-280 доларів.

“…Є кілька десятків (чи скільки таких?) «волонтерів»(?)-політиків, «лобістів», «коронованих», які можуть лобіювати певні компанії, політичні сили, розхитувати суспільство тощо. Деякі з них взагалі «професійні» з 2014 року…” – написала Безугла.

Дана Ярова пояснила, що може собі дозволити придбати футболку на розпродажі, бо займається бізнесом. Цього ж ранку вона виставила і вже продала “скандальну” футболку на аукціоні за 39920 грн (покупець – ексглава “Нафтогазу” Андрій Коболєв) та заявила, що передасть виручені кошти на підтримку ЗСУ.

Напередодні ввечері Ярова пояснила, що стала мішенню для нападок Безуглої вочевидь невипадково. Волонтерка зазначила, що має намір піти в політику і розглядає пропозиції.

“Офіс президента, судячи з травлі саме мене, чомусь вважає мене серйозним опонентом”, — написала Ярова в фейсбуці, назвавши Безуглу “говорящою головою” керівника ОП Андрія Єрмака.

Також серед імовірних причин виникнення конфлікту вона вказала те, що повідомила в соцмережі про виклик на допит в СБУ генерала Дмитра Марченка, якому закидають нібито розголошення секретних планів.

“І так, я розумію, що по мені зараз будуть їздити танком і знайдуть не тільки що двійня в мене від двох різних народних депутатів, а ще й багато чого я про себе дізнаюсь”, – написала вона.

З приводу дописів Мар’яни Безуглої окрему заяву видала фракція “Європейська солідарність”.

“…У брудному дописі Безуглої є натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни, та заклик до СБУ дослідити їхню роботу “з підриву національної безпеки країни”. Це вже не хвороблива маячня на своїй сторінці в соцмережах, а реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті й ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об’єдналися навколо захисту країни від ворога-окупанта”, – цитує заяву “ЄС” співголова фракції Ірина Геращенко.

Партійці Порошенка вимагають публічних вибачень від Безуглої щодо Яни Зінкевич та інших волонтерів, а від керівництва партії “Слуга народу” очікують “відповідальної позиції щодо своїх партійців”, оцінки заяв Безуглої та відмежування від них.

 Читайте також:
Безугла в Лисичанську назвала себе наглядачем і “комунікатором між військовими та вищим керівництвом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна