Силовики взялися за військового “з високим званням”, який в інтерв’ю частково розкрив воєнні плани ЗСУ, – Маляр

доповнено

За фактом висловлювань військовослужбовця Збройних сил України з високим званням, який в інтерв’ю частково розкрив воєнні плани ЗСУ, розпочато слідство.

Про це у четвер, 11 серпня, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“Днями СБУ встановлено, що в інтерв’ю військового з високим  званням відомому виданню міститься інформація, яка за окремими показниками розкриває відомості про зміст стратегічних (оперативних) планів застосування Збройних Сил України, питань підготовки, організації ведення бойових дій. З приводу даного факту ведеться  слідство у встановленому законом порядку”, – повідомила Маляр. 

Вона наголосила, що Міноборони разом з СБУ працюють над запобіганням  та протидією витоку важливої військової інформації – зокрема, через ЗМІ та інші публічні комунікації.

“Річ у тім, що виток такого роду інформації зриває плани ЗСУ, оскільки ворог коригує свої дії та використовує цю інформацію проти нас”, – акцентувала заступниця міністра. 

За даними з соцмереж, ідеться про генерал-майора Дмитра Марченка, який координує оборону Миколаєва та проти якого раніше розслідували кримінальну “справу бронежилетів”. 

Читайте також:
Марченко: Знищення Керченського мосту – необхідний захід для звільнення Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна