У помешканні журналіста Портникова виявили “прослушку”

Журналіст, публіцист, оглядач телеканалу “Еспресо” та “Радіо Свобода” Віталій Портников заявив, що виявив у себе в помешканні у Львові пристрій для прослуховування.

Про це він повідомив “Радіо Свобода” 10 серпня.

За словами Портникова, пристрій вилучили співробітники Служби безпеки України.

“Після моєї заяви слідчими СБУ Львівської області проведено огляд приміщення і вилучений пристрій, який є пристроєм для прослуховування і запису інформації. Я сподіваюся, що відповідні структури проведуть експертизу і дізнаються, ким і для чого цей пристрій був розташований у моїй квартирі”, – прокоментував журналіст.

Перед цим власник каналу “Еспресо”, народний депутат Микола Княжицький (фракція “Європейська солідарність”) заявляв, що Портников викликав поліцію та СБУ після того, як знайшов диктофон у своєму помешканні. На місці працювала оперативно-слідча група.

Прослуховуючий пристрій. Фото: ФБ Микола Княжицький

“Підслуховуючий пристрій – це диктофон з можливістю довго вести запис”, – повідомляв Княжицький та вимагав порушити карну справу з цього приводу. “Ми ж не знаємо, хто і з якою метою встановив цей пристрій: наші служби, зарубіжні чи криміналітет”.

Як відомо, Віталій Портников займає критичну позицію щодо президента Володимира Зеленського та його офісу.

Читайте також:
Глава МЗС Угорщини натякнув, що прослуховує посла України і звинуватив Київ у втручанні у вибори

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна