11 італійських бронемашин MLS Shield, закуплених волонтерами і Порошенком, відправили на фронт

11 італійських бронемашин MLS Shield, закуплених Фондом Петра Порошенка та ГО “Справа громад”, відправили у військо для виконання бойових завдань у складі підрозділів.

Про це в середу, 10 серпня, повідомив у фейсбуці п’ятий президент України, керівник партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко.

Зазначається, що після отримання всіх необхідних для перетину кордону з ЄС експортних ліцензій всі 11 бронемашин прибули в Україну. Перед цим бронемашини тривалий час не могли перетнути кордон.

“Це вперше, коли нова бронетехніка НАТО для Збройних сил України закуповується приватним коштом”, – заявляв експрезидент на початку липня.

Зі слів Порошенка, бронемашини MLS Shield надійдуть у Десантно-штурмові війська для допомоги у підготовці контрнаступу. 

Також передано дрони та пікапи для потреб ЗСУ в районах виконання бойових завдань.

350 дронів, які вже встигли назвати «шаленими бджілками», ми також доставляємо до підрозділів. І не тільки ці дрони, але й готуємо дрони Poseidon… У нас попереду нові мільйонні контракти. Нам потрібно закупити ще 200 вантажівок, десяток Poseidon, БМП, які також підуть в десантні бригади”, – зазначив Порошенко. 

Читайте також:
Фонд Порошенка придбав для ЗСУ 11 броньованих авто в Італії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна