Україна зупинила прокачування російської нафти

Постачання російської нафти транзитом через територію України нафтопроводом “Дружба” зупинено з 4 серпня.

Про це у вівторок, 9 серпня, повідомила російська транспортна монополія “Транснефть”, передає “Интерфакс”.

Монополіст заявляє, що нібито “Укртранснафта” “зупинила прокачування російської нафти південною гілкою нафтопроводу “Дружба”. При цьому “Укртранснафта” наразі ще не коментувала цю заяву “Транснефти”.

Як пояснює “Транснефть”, при здійсненні платежу від 22 липня 2022 року за транзит російської нафти територією України у серпні поточного року кошти було повернуто на рахунок “Транснефти” 28 липня 2022 року.

“Ситуація ускладнюється тим, що європейські регулятори поки що не сформували єдину позицію щодо алгоритму дій для банків різних юрисдикцій, а також не виробили порядок видачі зазначених дозволів”, – наголошує компанія.

Південна гілка “Дружби” постачала нафту до Угорщини, Чехії та Словаччини. При цьому транзит через Білорусь у напрямку Польщі та Німеччини триває.

Читайте також:
Швейцарія схвалила шостий пакет санкцій ЄС проти Росії, що включає ембарго на нафту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна