Окупанти в Маріуполі готують суд над українськими полоненими та ставлять клітки в театрі

Російські окупанти в Маріуполі планують провести самосуд над полоненими українськими захисниками і готують для цього металеві клітки.

Про це повідомив законно обраний мер міста Вадим Бойченко в суботу, 6 серпня.

“Зараз на сцені маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. Діаметр арматури – 20 мм. Загарбники планують у вересні влаштувати показовий «суд» над захисниками України”, – ідеться в дописі у телеграм-каналі Маріупольської міськради.

Канал поширив фото з клітками на сцені:

“Російські окупанти продовжують нехтувати усіма міжнародними нормами. Вони продовжують множити воєнні злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу. Звертаюся до світової спільноти, ООН та Червоного Хреста втрутитися у ситуацію, аби працювали правила поводження з військовими полоненими. Ми маємо зробити усе, щоб наші захисники повернулися до Україну живими та не допустити у Маріуполі другої Оленівки”, – заявив Вадим Бойченко.

Нагадаємо, після підриву ангара з українськими полоненими в Оленівській колонії стало відомо, що окупанти вивозять полонених звідти.

Читайте також:
Росіяни в Маріуполі руйнують меморіал захисникам України: хочуть поставити Невського на коні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.