Росіяни в Маріуполі руйнують меморіал захисникам України: хочуть поставити Невського на коні

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни почали руйнувати меморіал, зведений на честь маріупольців – захисників України.

Натомість загарбники хочуть встановити пам’ятник персонажу російської історії Олександру Невському на коні.

Про це в середу, 3 серпня, інформує пресслужба Маріупольської міськради.

“Як кажуть самі окупанти, на місці меморіалу хочуть встановити пам’ятник Олександру Невському на коні. Чому саме йому – невідомо, адже цей персонаж ніякого відношення до Маріуполя немає”, – йдеться в повідомленні.

Меморіал, який руйнують окупанти, був важливою складовою оновленої площі Свободи у місті. Його виготовили з граніту у формі українського герба, по якому струмує вода як символ пролитих сліз.

На початку серпня російське видання “Медуза” повідомило, що в адміністрації президента Російської Федерації підготували методички для провладних ЗМІ та політиків, де рекомендують проводити паралелі між війною в Україні, хрещенням Русі та Невською битвою.

Читайте також:
ЗСУ ліквідували командирку реактивного артдивізіону “ДНР” Ольгу Качуру “Корсу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна