Залужний не може робити певні речі, бо ОП в певних моментах керує його процесами, – Кривонос

Керівництво держави проводить хибну кадрову політику щодо Сил спеціальних операцій та використання ССО ЗСУ в бойових діях.

Про це в інтерв’ю НВ заявив ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, колишній перший заступник командувача Сил спецоперацій Сергій Кривонос.

“На жаль, і попередній керівник [ССО], і нинішній не викликають високої довіри, бо ці люди сторонні, вони не знають цієї системи, “ліві”, як кажуть. Те, що безпосередньо ССО використовувалося як штурмова піхота навіть у тому ж Сєвєродонецьку чи Лисичанську, а в кожного з цих бійців вкладено десятки, мільйони гривень, а в деяких і доларів, – це мене гнітило. З урахуванням того, що є певні зацікавленості в офісі президента зберегти цих людей, вони ставлять мовчазних, відданих, а не професіоналів, які користуються авторитетом”, – сказав Кривонос.

“[Головнокомандувач ЗСУ Валерій] Залужний дуже часто не може робити певні речі, бо він хоч і є головнокомандувачем, але в певних моментах оточення президента України керує його процесами. Це ж видно навіть зі сторони. Те, що не може бути здійснена певна кадрова політика, не можуть прибрати людей, які не справилися зі своїми обов’язками довгий час – це теж показник цього”, – зазначив Кривонос.

Нагадаємо, спецпризначенець Сергій Кривонос свого часу претендував на командування новоствореними ССО, але став заступником командувача. Генерал-майор Кривонос працював на посаді заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України із березня 2019 року до кінця грудня 2020-го.
5 червня 2021 року Кривоноса було звільнено з військової служби в ЗСУ.
З початку повномасштабної агресії Росії Кривонос протягом 39 діб керував обороною міжнародного аеропорту “Київ” (“Жуляни”).

Читайте також:
“Під прицілом ракет РФ”: Кривонос розкритикував політ Зеленського на острів Зміїний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна