У лікарнях окупованого Маріуполя – нестача медикаментів, помирає кожен четвертий пацієнт, – радник мера

У лікарнях тимчасово окупованого Маріуполя не вистачає медикаментів, кожен четвертий пацієнт помирає, не отримуючи належного догляду.

Про це в п’ятницю, 5 серпня, інформує радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він пише, що в лікарнях “помирає кожен четвертий пацієнт”.

“Ліків не вистачає, цинічно пропонують “купити” в аптеках, які частково належать наближеним до Пушиліна (маріонетковий “глава” так званої “ДНР”, – “Н”) фірмам, частково – Юрію Тернавському, який віддає частину прибутку кримінальним структурам Костянтина Іващенка (читай Петра Іванова).

Для облаштування “нормальних” умов для російських військових, людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу – фактично кидають на самоті. Звідти і надвисока смертність”, – повідомив Андрющенко.

Він додає, що в найгіршому стані перебувають люди, які потребують ін’єкцій інсуліну.

“Привезений з Росії ендокринолог приймає лише раз на тиждень, в четвер в одній лікарні. Він і “роздає” інсулін в шприцах. Тому щастить не всім. Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини в місті немає. Ніякої, окрім ілюзорної”, – наголосив радник мера.

Читайте також:
На вулицях Маріуполя досі лежать тіла людей, в місті – перші 17 випадків гострої кишкової інфекції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна