Українці отримали зайві 166 млн грн за програмою “єПідтримка”

Серед українців, які подавали замовлення на одноразову допомогу у 6500 грн в рамках програми “єПідтримка”, 25 тисяч 524 особи отримали її помилково.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю УНІАН, котре було опубліковане 2 серпня. 

Програма була запроваджена в березні для громадян, що через війну втратили роботу. Кабмін завершив виплати у липні, загалом сума допомоги склала 31 мільярд гривень.

За словами Сергія Марченка, Мінфін провів верифікацію Реєстру отримувачів допомоги й виявив, що понад 25 тисяч людей не мали права на відповідну допомогу, тому що є працівниками бюджетних установ. Таким чином в рамках “єПідтримка” помилково було виплачено 165,9 мільйонів гривень.

За словами міністра фінансів, станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто близько 12 мільйонів гривень. З них майже 9 мільйонів гривень повернули фізичні особи, а ще 3 мільйони гривень – банки у вигляді невикористаної допомоги.

Читайте також:
“єПідтримка”: у зонах бойових дій з’явилася можливість отримати 6500 грн на картку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна