Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав подання президентові Володимиру Зеленському на призначення колишньої генпрокурорки Ірини Венедіктової послом України у Швейцарії.

Про це в середу, 3 серпня, повідомляє “Укрінформ”.

“Так, я підписав подання на призначення пані Венедіктової послом у Швейцарії”, – сказав він у інтерв’ю.

Глава української дипломатії зазначив, що ця ідея народилася “в колі декількох людей – сиділи, обговорювали і була знайдена така опція”.

За словами Кулеби, практика політичних призначень на дипломатичні посади завжди була, є і буде в усіх країнах, адже потрібен приплив свіжої крові, свіжих думок і поглядів.

“Президент постійно придивляється до кандидатів на пріоритетні для нього країни. Ми всі – Андрій Єрмак (керівник офісу президента, – “Н”), я, Андрій Сибіга (заступник керівника ОП, – “Н”) – постійно перебуваємо в пошуку людей. Інша справа, що з десяти варіантів пройде один, тому що процес відбору дуже ретельний.

Але це абсолютно нормально, коли ми заводимо в систему людей зовні, але обов’язково з компетенціями, які дозволять їм ефективно виконувати функції посла.

Я вважаю, що Венедиктова має ці компетенції. Її робота з міжнародними партнерами в останні місяці якраз показала, що вона може себе проявити на міжнародному треку”, – зазначив очільник МЗС.

Нагадаємо, 19 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

Читайте також:
“Завдасть нищівного удару по економіці”: МЗС розкритикувало Спартц за “спробу підірвати зернову угоду”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна