Джонсон нагородив Зеленського премією Вінстона Черчилля. ВІДЕО

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відзначив президента України Володимира Зеленського нагородою сера Вінстона Черчилля.

Про це ввечері в вівторок, 26 липня, інформує пресслужба глави уряду Сполученого Королівства.

“Прем’єр-міністр Борис Джонсон відзначив президента Володимира Зеленського нагородою сера Вінстона Черчілля за лідерство та неймовірну мужність, непокору та гідність перед варварським вторгненням Путіна”.

Велика Британія завжди буде з Україною”, – йдеться в повідомленні.

Президент України відреагував на відзнаку і зазначив, що це для нього “надзвичайна честь”.

“Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до найгіршого.

Україна і вся Європа завжди пам’ятатимуть тих, хто, не вагаючись, прийшов на допомогу нашому народу і самій ідеї свободи.

Демократії світу здатні зупинити будь-яку тиранію. Ми здатні зупинити будь-яке зло, що загрожує нашій свободі. Тільки спільного лідерства всього вільного світу може вистачити для цього”, – сказав Зеленський.

Нагорода, якою було відзначено президента, передана послові України у Великій Британії Вадиму Пристайку для доправлення її в нашу державу.

Читайте також:
Британські “невидимі” ЗРК Stormer HVM для українських військових вже прибули на фронт. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна