Угорщина не заперечує проти транзиту зброї через свою територію до України, – МЗС

Угорщина не постачатиме свою зброю, проте треті країни можуть користуватися її територією для транзиту зброї в Україну.

Про це в вівторок, 19 липня, заявив заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор, інформує пресслужба Львівської міськради.

“Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з Росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке протистояння цій величезній східній державі. При цьому сама Угорщина не постачатиме своєї зброї – це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією”, – сказав Модьор під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Нагадаємо, раніше Угорщина заявляла, що заперечує проти постачання своєю територією західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які мешкають на Закарпатті.

Читайте також:
Україна має потужний важіль впливу на Угорщину – нафтопровід “Дружба”, – Зеркаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна