Росіяни брешуть, що трупний сморід біля драмтеатру в Маріуполі виник через склад із тухлою рибою, а не загиблих людей

Росіяни брешуть, що трупний сморід біля драмтеатру в тимчасово зайнятому росіянами Маріуполі виник через склад із тухлою рибою, а не загиблих там внаслідок авіаудару людей.

Про це у вівторок, 19 липня, повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

“Окупанти озвучили цинічну версію знищення драмтеатру у Маріуполі. За результатами їх “слідства”, трупний запах виник не через сотні загиблих в результаті російського  авіанальоту, а через схований склад риби, що протухла”, – йдеться в повідомленні. 

У мерії додали також, що окупанти заявили, що вибух був “із середини української армії, а загинули лише 14 людей”.

“Це чергова брехня, яка використовуватиметься у цілях пропаганди. “Слідчі” не звернули уваги на свідчення тих, хто вижив, не проаналізували супутникові знімки та дані радарів зроблені безпосередньо перед атакою та одразу після неї. Все це вже зробили спеціалісти Amnesty International. У своєму ґрунтовному висновку з розслідування вони дійшли до висновку, що російські військові, вочевидь, цілеспрямовано вразили театр, знаючи, що там ховалися сотні мирних жителів. Ймовірно вони скинули дві 500-кілограмові бомби, що здетонували одночасно”, – резюмували в мерії. 

Читайте також:
В окупованому Маріуполі хлопець вийшов із прапором України на площу біля розбомбленого драмтеатру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна