Росіяни виходять з оперативної паузи на Донбасі, – ISW

Російські війська провели нову серію сухопутних атак на Донбасі, що може свідчити про те, що вони виходять з “оперативної паузи”.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту дослідження війни (ISW) за вечір 15 липня.

Зазначається, що росіяни вчинили штурмові дії на північний захід від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, вздовж траси Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька.

Ці атаки, як і раніше, мають дрібномасштабний характер і в основному не увінчалися успіхом, але вони можуть свідчити, що російські війська намагаються відновити свої наступальні дії на Донбасі. Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни, швидше за все, продовжать і розширять такі атаки в найближчі 72 години.

ISW пише, що росіяни можуть чергувати коротші паузи з посиленням атак протягом кількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції.

Десятиденної оперативної паузи замало, щоб повністю відновити сили для великомасштабних наступальних операцій. Однак російські військові, схоже, зазнають постійного тиску, щоб відновити та продовжити наступ.

Читайте також:
За добу ЗСУ знищили 7 крилатих ракет і 140 рашистів, – Генштаб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна